Facebook  Google earth   mail   Secretgalaxy    Secretgalaxy-TV       

Kontakta oss via facebook om du har egna platser

Klövsjö
Lat N 62 31 42  Lon E 14 11 6 . Klövsjö, Jämtland, Sverige

En kort beskrivning av Klövsjö

Klövsjö är en by med lång och intressant historia.  I dagens Sverige kan Klövsö anses som en by "mitt i ingenstans" men så har det inte alltid varit. Långt ifrån. Klövsjö har under åren passerats av ett otal pilgrimmer på sin vandring mot Nidarosdomen i Trondheim och av kanske ännu fler forbönder på resa mot marknaden i Röros i Norge. I dag finns en skidanläggning i Klövsjöfjäll.


Besök på platserna

Men vi skulle besöka de magiska platser i området som Ingvar redan hittat och ville visa oss. På kartan nedan ser ni platserna som han givit oss GPS koordinaterna på.


Ev gammal kyrka

Han skrev till oss “Jag var ute och gick i byn idag och fick mig en funderare kring en plats som kunde vara intressant, det är enbuskar omkring platsen, det är en plattå, när jag var yngre gick jag dit med en matsäck och för att ta det lugnt”.

Se gula nålen ”matsäcksplats” på bilden.

Han trodde att den gamla kyrkan låg vid ”G kyrka” men där fann vi inga sex-punkts-system. Men på matsäcksplatsen där fanns ett kraftigt sex-punkts-system. Vi tror att den gamla kyrkan låg där på denna platå. Man brukade bygga kyrkor på gamla kultplatser som i sin tur är sex-punkts-system. Folk dras till dessa platser pga dess fina vibrationer.

Den nya kyrkan ligger alldeles ovanför. Vägen heter dessutom kyrkbacken.


Tomtan

Nästa besök var vid en gammal gård som heter Tomtan. Namnet har den fått av att det finns tomtar där. Den är idag något slags museum som är öppet för allmänheten. Vi gick runt där och kände på atmosfären som kändes lite spöklik. Plötsligt så hörde jag en koskälla som pinglade, tänkte inte mer på det utan trodde det var kor på ängen bakom husen. När jag kontrollerade ängen bakom huset, fanns inga kor.

Tyckte det var märkligt med att höra koskällan utan att det fanns kor?


Gammal boplats

Ingvar ville visa oss en gammal boplats vid Kärnen dit vi gick efter stranden. Det var mycket riktigt ett mindre sex-punkts-system efter stranden. Som vanligt fanns rester av eldstäder på stranden som visar människor än idag trivs på platserna.


Fjättjeåfallet

Det finns ett stort vattenfall i området Fättjeåfallet som ligger nedanför Klövsjöfjällen. Ingvar ville visa oss vattenfallet, men var tveksam om det var en magisk plats i vår mening, men den skulle vara vacker. ”Stigen dit upp är lite stenig”! Det var den, Vi gick efter Fättjeån i 2 km och när vi kom fram fann vi ett vackert vattenfall. Det fanns inga starka starka platser i området.


Sandstranden vid Mälen

På våra beskrivningar på hemsidan visar sig sex-punkts-systemen bla genom enbuskar och tallar som har knotiga former och gamla fornlämningar det hade Ingvar tagit fasta på och tog oss till stranden på Klövsjön vid Mälen. Där fanns dom, flera sex-punkts-systemen längs hela stranden. En härlig sandstrand med fina energier Vi gick runt och fann att det var fullt av fina platser och en eldstad på stranden där vi förstog att man satt där på kvällen och njöt av platsens energier.


Starka energier i Klövsjö

Vi upplevde att det var starka energier i Klövsjö, dessa hade inte med sex-punkts-energier att göra utan fanns över hela området. Vi kände det själva men vi vande oss vid dessa efter en natt i husbilen.


Övriga platser

Ingvar hade tagit fram en lista på olika platser få hann vi besöka, på den korta tid vi var där. Men vi publicerar platserna i nedanstående tabell.


Tack till Ingvar för ett par trevliga dagar i Klövsjö och hoppas att andra intresserade kommer att besöka dessa platser.

Vi var inbjudna av Ingvar som hade hittat några magiska platser i Klövsjö där han bor.

Namn

Lat N grad, min, sek

Lon E grad, min, sek


Matsäcksplats, Troligen den gamla kyrkan

62 31 43

14 11 12


Ev gammal kyrka, (Fanns inte där se platsen ovan)

62 31 42

14 11 6


Gammal gård, Tomtan med tomtar

62 31 26

14 11 7


Fångstgrop. Mälen Vridna träd och myrstackar

62 33 57

14 8 30


Fångstgrop.  Fågelvik hela området intressant.

62 34 9

14 7 57


Fättjeåfallet , Inga sex-punkts-system men fint.

62 32 25

14 6 17


Tidigare boplats vid Kärnen, sex-punks-system

62 30 8

14 11 35


Ej besökta platser
Stensättning, domarring

62 31 49

14 11 55


Långmyren

62 30 7

14 13 23


Dödmanslandet

62 34 27

14 7 13


Pilgrimsled

62 31 59

14 11 7


Fettjans fäbod, mytiskt område

62 32 9

14 8 32


Utsiktsplatser

62 29 37

62 32 46

62 31 40

14 9 57

14 14 1

14 10 29


Fäbovall sett småfolk

62 25 56

14 11 18Ett tips kopiera siffrorna

ovan lat och lon direkt in

på Google earth


Så kommer ni direkt till

platsen.


Platslista från Klövsjö gjord av Ingvar med GPS koordinater för mobiltelefon eller GPS