Facebook  Google earth   mail   Secretgalaxy    Secretgalaxy-TV       

Kontakta oss via facebook om du har egna platser

Aspåsnäset
GPS kordinater; 63°20'17.42"N  14°34'29.82"O . Aspåsnäset, Jämtland, Sverige

UFO över Aspåsnäset


Två UFO händelser på samma plats!

Vi har besökt Sigge Nilsson 92 i Aspåsnäset, utanför Östersund som berättar att han såg ett UFO tillsammans med sin pappa på nära håll över sin gård 1945. Även grannfrun har sett ett ljusklot landa på åkern i närheten men det var 8 år senare.  

Vi fick tipset om UFO händelsen efter vårt föredrag om magiska platser i Krokom, efter att vi berättat om att vi kartlagt en magisk plats ”Sandlungret” inte långt från Aspåsnäset och en av åhörarna kom fram och sa att Sigge sett ett UFO i Aspåsnäset. Vi kontaktade Sigge och han berättade om händelsen för oss.


Sigges upplevelse

Sigge Nilsson ”92” i Aspåsnäset som bor i det gula huset, är en gammal man och han har varit bosatt i Aspåsnäset hela sitt liv. Han är känd i trakten för att vara pålitlig och hederlig. Han berättar att ett UFO kom flygande över ängarna vid Aspåsnäset 1945. Hans pappa var också vittne till händelsen.

Det var på våren 1945. Han och hans pappa arbetade med en båt uppe på gården med utsikt över ängarna ner mot Indalsälven då han fick syn något på himlen som aldrig han sett i hela sitt liv.

” Det var ett fenomen som kom flygande susande från Halåsen, såg det över ängen och det kom ungefär 2-3 hundra meter från oss sen svängde det ner mot vattnet, det hade ingen brådska direkt. Sen for det vidare till Hissmofors”.


Han säger själv:

Det såg ut som en stor diskus!  ”Större än en bil”! ”Men inte så stor som en buss”. ”Det kom som närmast vid det lilla röda huset ”(ca 2-3 hundra meter mäter vi på kartan). ”Jag såg det knappt en minut, innan den svängde ner mot vattnet.”

- Vad trodde du att det var för något?

”Det var något overkligt!”

- Din pappa var med, Vad trodde han att det var?

”Vi bara fundrade bägge två!”

- Vad trodde du det var?

”Jaa dels spioner eller utomjordingar!”

- Hade du känsla att du var iakttagen?

”Nej! Jag var inte rädd alla fall.”

- Har du haft någon liknande upplevelse senare?

”Nej!”

- Har det varit flera som sett något i området?

” Jorå! Tanten i det vita huset har upplevt något. Jag har inte fått reda på detta förrän nu”.

- Ingen annan i byn?

” Nej! Det kan vara så de håller det hemligt, jag vet inte”.

- Bestämde ni er för att hålla tyst om detta?

”Nej!”

”Jag vill få reda på vad det är, det är en gåta!”


Vi tog ut UFO;ts färdväg på en karta och fann att det kom från Halåsen och for vidare mot Hissmofors.

Vi var nyfikna på vilken modell på UFO som han iakttagit. Så vi tog vi fram datorn och började titta på bilder på olika UFO modeller som har rapporterats in från hela världen. Sigge fick välja vilken modell som passade hans upplevelse. Det fanns ingen modell i datorn som passade, han fann UFO;t han såg i vår bok Närkontakt med UFO. Det var nästa lika men hade inte så många fönster som på bilden.


Grannen berättar om sin farmors upplevelse

Så kommer grannen Göran Haraldsons ner och berättar att hans farmor Emma Nilsson såg ett ljussken någon gång 1953-1954. Hon var kristen, väldigt trovärdig och överdrev aldrig någonting.

Hon berättade för honom när han var barn att ett stort vitt sken hade landat ca 40-50 meter från deras hus ute åkern. Det var runt, stod stilla väldigt länge minst 25 sekunder eller mer och sen gick det ner på backen i ca fem sekunder, sen steg det upp igen. Det hängde sedan i luften en halv minut eller mer, sen for det snabbt iväg. ”Det var ganska stort i storlek som en buss, kanske”, berättar han.

”Det var runt och hade ett stark sken, fast det var på dagen”.

- Vart hon rädd?

”Nej! Huuva!”

- Såg hon att det var en farkost?

”Nej! Men det var något som inte var normalt”.

- Såg hon vart det for iväg?

”Nej! Hon såg inte vart det for iväg åt för håll”.


Alldeles i närheten ligger ett stor dimensionsport

Vi tittade på kartan och fann att UFO;t landade utanför Sigges fönster och i samma område som han hade sin UFO observation.

Vi hade tidigare funnit en intressant dimensionsport/6 pkt-system vid Sandlungret som ligger nere vid Indalsälven alldeles i närheten av Aspåsnäset. Där fanns även en fornlämning.
Vi ser på naturen att det ligger flera sex-punks-system i området Aspåsnäset, tydligast syns detta på höger hand när man åker vägen ner mot Indalsälven.

Vi tror att dessa system kan vara de portaler som lockar utomjordingarna till Aspåsnäset. Vi ser därför en koppling mellan händelserna i Aspåsnäset och portarna. Vi får hoppas att utomjordingarna återkommer så även vi kan få se dem.


Vill du hitta andra som varit på platsen efterlys på MagicalSpots Facebooksida